Vegansk milkshake med hallon och lakrits

Ingredienser:

  • 4 dl soyamjölk
  • 2,5 dl soyagrädde
  • 2 dl cashewnötter - naturella
  • 2 dl hallonsylt
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk rapsolja
  • 12 cl Chambord (hallon- och björnbärslikör)
  • 4 cl Koskenkorva Salmiakki
  • 10 - 15 normalstora isbitar

 

Gör så här:

1. Mixa cashewnötterna till ett pulver i en blender och lägg i 1 dl soyamjölk.

2. Värm resten av soyamjölken på spisen tills den tjocknar.

3. Häll på soyagrädde, hallonsylt, majsstärkelse och rapsoljan.

4. Mixa blandningen tillsammans med smeten av cashewnötter i en blender.

5. Ställ in  i frysen i minst två timmar och rör om med tjugo minuters mellanrum.

6. Mixa igen med 10 - 15 normalstora isbitar och häll upp i fyra glas.

7. Addera 3 cl Chambord och 1 cl Koskenkorva Salmiakki i vardera glas.

8. Garnera med färska hallon och saltlakritsströssel.

 

Koskenkorva Salmiakki -->