Vegansk milkshake med hallon och lakrits
Ingredienser:
- 4 dl soyamjölk
- 2,5 dl soyagrädde
- 2 dl cashewnötter - naturella
- 2 dl hallonsylt
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk rapsolja
- 12 cl Chambord (hallon- och björnbärslikör)
- 4 cl Koskenkorva Salmiakki
- 10 - 15 normalstora isbitar
Gör så här:
1. Mixa cashewnötterna till ett pulver i en blender och lägg i 1 dl soyamjölk.
2. Värm resten av soyamjölken på spisen tills den tjocknar.
3. Häll på soyagrädde, hallonsylt, majsstärkelse och rapsoljan.
4. Mixa blandningen tillsammans med smeten av cashewnötter i en blender.
5. Ställ in i frysen i minst två timmar och rör om med tjugo minuters mellanrum.
6. Mixa igen med 10 - 15 normalstora isbitar och häll upp i fyra glas.
7. Addera 3 cl Chambord och 1 cl Koskenkorva Salmiakki i vardera glas.
8. Garnera med färska hallon och saltlakritsströssel.