Finsk Rosolli rödbetssallad / Rosolli

Ingredienser:

  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 ättiksrödbetor
  • 1 lök
  • 2 ättiksgurkor
  • 2 äpplen
  • 2 kokta ägg och persilja till garnering

 

Sås:

  • 1 dl grädde
  • 1-2 tsk stark ättika
  • 2 msk rödsbetsspad
  • Smaka av med en nypa socker, salt och svartpeppar

 

Instruktioner:

  1. Koka potatis och morötter tillsammans med skal. Låt svalna, skala och tärna dem till mindre tärningar.
  2. Tärna äpplen, ättiksgurkor och hacka lök. Spara lite av spadet från ättiksrödbetorna och tärna rödbetorna.
  3. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser genom att vända dem med en slev.
  4. Blanda samman såsen
  5. Garnera Rosollin med kokta ägghalvor, persilja och servera tillsammans med såsen.