Finsk Rosolli rödbetssallad / Rosolli
Ingredienser:
- 4 potatisar
- 4 morötter
- 4 ättiksrödbetor
- 1 lök
- 2 ättiksgurkor
- 2 äpplen
- 2 kokta ägg och persilja till garnering
Sås:
- 1 dl grädde
- 1-2 tsk stark ättika
- 2 msk rödsbetsspad
- Smaka av med en nypa socker, salt och svartpeppar
Instruktioner:
- Koka potatis och morötter tillsammans med skal. Låt svalna, skala och tärna dem till mindre tärningar.
- Tärna äpplen, ättiksgurkor och hacka lök. Spara lite av spadet från ättiksrödbetorna och tärna rödbetorna.
- Blanda försiktigt ihop alla ingredienser genom att vända dem med en slev.
- Blanda samman såsen
- Garnera Rosollin med kokta ägghalvor, persilja och servera tillsammans med såsen.