Kärleksmums med Pätkis / Pätkis mokkapala

Ingredienser:

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • ca 200 g Pätkis
  • 5 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • Ströbröd till ugnsformen

 

Instruktioner:

 

  1. Förberedelser: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsform på ca 25 cm x 30 cm.
  2. Smält Pätkis chokladbitarna tillsammans med smöret, låt det svalna.
  3. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke med elvisp.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna, vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl.
  5. Därefter häll de torra ingredienserna vartannat med mjölken i bunken och blanda försiktigt medan du tillsätter dem. Avsluta med att hälla i Pätkis och smörblandningen. 
  6. Häll smeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Glasyr: 

  • 75 g smör
  • ca 1 dl kaffe
  • 5 dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • kokosflingor

 

  1. Smält smöret och tillsätt kaffe, vaniljsocker, kakao och florsocker, blanda ordentligt.
  2. Ta ut kakan och låt den svalna något. Bred över glasyren och strö på kokosflingor.