Kärleksmums med Pätkis / Pätkis mokkapala
Ingredienser:
- 225 g smör
- 2 dl mjölk
- ca 200 g Pätkis
- 5 ägg
- 4 ½ dl socker
- 1 ½ msk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
- Ströbröd till ugnsformen
Instruktioner:
- Förberedelser: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsform på ca 25 cm x 30 cm.
- Smält Pätkis chokladbitarna tillsammans med smöret, låt det svalna.
- Vispa socker och ägg pösigt i en bunke med elvisp.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl.
- Därefter häll de torra ingredienserna vartannat med mjölken i bunken och blanda försiktigt medan du tillsätter dem. Avsluta med att hälla i Pätkis och smörblandningen.
- Häll smeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Glasyr:
- 75 g smör
- ca 1 dl kaffe
- 5 dl florsocker
- ½ dl kakao
- 1 ½ msk vaniljsocker
- kokosflingor
- Smält smöret och tillsätt kaffe, vaniljsocker, kakao och florsocker, blanda ordentligt.
- Ta ut kakan och låt den svalna något. Bred över glasyren och strö på kokosflingor.