Korvsoppa / Makkarakeitto

Ca 8 portioner

Ingredienser:

  • Ca 600 g HK Sininen länkkorv (alt. Falukorv)
  • 7 potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 2 palsternacka
  • ½ kålrot
  • 2 st köttbuljong
  • Ca 2 liter vatten
  • 1/2 msk hela kryddpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • En knippe persilja
  • salt
  • paprikapulver
  • svartpeppar

 

Instruktioner:

  1. Skala av skinnet från korven och skär i lagom stora bitar, salta, peppra och tillsätt paprikapulver efter smak. Stek korven så att den får färg.
  2. Tärna potatis, morötter, palsternacka och kålrot. 
  3. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis, morötter, palsternacka och kålrot. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Låt koka upp och sedan småkoka i ca 15-20 minuter under lock. 
  4. Tillsätt därefter korven och koka upp igen. Låt sjuda en stund så att smakerna hinner blandas. Smaka av med salt och strö över hackad persilja. 

Servera med rågbröd och en god ost. 

Tips - För en soppa med mer sting i, tillsätt chorizo korv.