Makronipudding / Makaroonilaatikko Koskenlaskijalla

En given vardagsmatsfavorit som är enkel att tillaga och går hem hos hela familjen. Med klassikern Koskenlaskija (finsk mjukost) blir den ännu godare!

Ingredienser:

  • 1 stor lök
  • 400 g nötfärs
  • 400 g Idealmakaroner 
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 paket Koskenlaskija perinteinen (250 g)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Paprikapulver


Äggstanning: 

  • 1 liter mjölk
  • 3 ägg
  • 150 g riven ost
  • Salt 
  • Svartpeppar

 

Instruktioner: 

  1. Koka makaronerna i köttbuljong så att de är nästan färdiga.
  2. Fräs löken och stek nötfärsen, krydda med svartpeppar, salt och paprikapulver.
  3. Blanda ihop makaroner, stekt nötfärs och lök samt skivor av Koskenlaskija. Häll över blandningen i en ugnsform på ca 30 cm x 23 cm.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost, smaksätt med salt och peppar.
  5. Häll över äggstanningen på makaronerna och nötfärsen. Avsluta med att strö över riven ost.
  6. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.


Servera med ketchup

Fråga efter Koskenlaskija i din butik. Finns i det flesta butiker med större utbud.