Makronipudding / Makaroonilaatikko Koskenlaskijalla
En given vardagsmatsfavorit som är enkel att tillaga och går hem hos hela familjen. Med klassikern Koskenlaskija (finsk mjukost) blir den ännu godare!
Ingredienser:
- 1 stor lök
- 400 g nötfärs
- 400 g Idealmakaroner
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 paket Koskenlaskija perinteinen (250 g)
- Svartpeppar
- Salt
- Paprikapulver
Äggstanning:
- 1 liter mjölk
- 3 ägg
- 150 g riven ost
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner:
- Koka makaronerna i köttbuljong så att de är nästan färdiga.
- Fräs löken och stek nötfärsen, krydda med svartpeppar, salt och paprikapulver.
- Blanda ihop makaroner, stekt nötfärs och lök samt skivor av Koskenlaskija. Häll över blandningen i en ugnsform på ca 30 cm x 23 cm.
- Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost, smaksätt med salt och peppar.
- Häll över äggstanningen på makaronerna och nötfärsen. Avsluta med att strö över riven ost.
- Grädda i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.
Servera med ketchup
Fråga efter Koskenlaskija i din butik. Finns i det flesta butiker med större utbud.