Matjessilltallrik / Matjessilli lautanen

Ingredienser:

  • 700 g färskpotatis
  • 100 g smör
  • bladsallad
  • 4 kokta ägg
  • 200 g matjesill
  • gräslök
  • färska rädisor
  • 1 dl gräddfil

 

Instruktioner: 

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt den ånga av i kastrullen. Mosa varje potatis lätt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Låt smöret smälta och vispa hela tiden. Smöret ska få en nötbrun nyans. Lägg i de lätt mosade potatisarna i stekpannan och låt dem suga upp allt smör.
  3. Lägg ut sallad i botten på en tallrik. Placera ut potatisen över salladen. Skala och skär äggen i bitar och fördela dem över potatisen. Skär sillen i små bitar. Lägg sill, finhackad gräslök och rädisor skurna i klyftor över. Avsluta med att klicka ut gräddfil. Dekorera gärna med ätbara blommor.