Memma / Mämmi

Hittar du inte memma i din butik, så kan du göra din egen memma till påsk. 

 

Ingredienser:

  • 2 l vatten
  • 8 dl rågmjöl
  • 3 dl malt (brödmalt)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 1 msk pomeransskal (finns vid kryddhyllan)

 

Instruktioner:

1. Värm vattnet till 60 grader. Tillsätt rågmjölet och brödmalten.

2. Låt stå varmt (utan att koka) i tre timmar. Låt sedan koka upp 5-10 minuter.

3. Därefter tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal.

4. Häll i en ugnsfast form och grädda i tre timmar i 175 grader.

5. Rör under de första två timmarna var femtonde minut.

Låt svalna och servera tillsammans med ovispad grädde och socker.

 

Tips, Finska butiken online säljer malt till memma.