Ugnspannkaka / Uunipannukakku

En riktig mellanmålsfavorit eller som fika! Servera med grädde, sylt, jordgubbar eller ät den bara som den är.

Ingredienser:

  • 1 liter standardmjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1-2 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 50 g smör

 

 Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsplåt med höga kanter. 
  2. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt därefter mjölk och salt. Vetemjölet hälls i små portioner. Vispa tills du fått bort alla klumpar. Därefter tillsätt smält smör. Låt smeten svälla i ca 15 minuter. 
  3. Häll smeten i den smorda ugnsplåten och grädda i den nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills den fått en fin färg.


Servera pannkakan kall eller varm med vispad grädde och sylt. Du kan även lyxa till det med färska bär och mynta.