Ugnspannkaka / Uunipannukakku
En riktig mellanmålsfavorit eller som fika! Servera med grädde, sylt, jordgubbar eller ät den bara som den är.
Ingredienser:
- 1 liter standardmjölk
- 4 ägg
- 1 dl socker
- 1-2 tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 50 g smör
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsplåt med höga kanter.
- Vispa ihop ägg och socker, tillsätt därefter mjölk och salt. Vetemjölet hälls i små portioner. Vispa tills du fått bort alla klumpar. Därefter tillsätt smält smör. Låt smeten svälla i ca 15 minuter.
- Häll smeten i den smorda ugnsplåten och grädda i den nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills den fått en fin färg.
Servera pannkakan kall eller varm med vispad grädde och sylt. Du kan även lyxa till det med färska bär och mynta.